Houtsnedes

De houtsnede is een eeuwenoude techniek. Werd het eerst gebruikt voor de vermenigvuldiging van teksten en illustraties tegenwoordig is het een kunstvorm met eigen kenmerken en mogelijkheden.

Met gutsen en messen worden delen van een plaat hout weggesneden. De vlakken en lijnen die blijven staan worden ingeinkt en afgedrukt. Zo wordt een serie prenten, houtsnedes, gemaakt. De houtnerf en de weerbarstigheid van het materiaal geven het resultaat een heel eigen karakter.

Deze techniek heet hoogdruk, dit in tegenstelling tot diepdruk (etsen) en vlakdruk (lithografie)

Railbevestigingsmaterialen

A railwayvan's tale

Enige honderduizenden mijlen op het spoor, door het hele land getrokken. Van alles en nog wat vervoerd en overal geweest. En dan plots aan de kant gezet. Met het stoppen van het stukgoederenvervoer is er geen emplooi meer. Uitgerangeerd en dan komt een mannetje langs en kalkt met grote letters op je zijkant COND, condemned, veroordeeld, rijp voor de sloop. Evenwel je prima conditie behoed je voor de slopershamer. Er zijn genoeg boeren die belang hebben bij een schuur voor de opslag van werktuig of als beschutting voor het vee in het veld. Ontdaan van onderstel en stoot- en trekwerk verhuis je naar de boerderij of het weiland. Daar slijt je een statisch bestaan, zonder onderhoud, door de elementen en de schurende werking van je tijdelijke bewoners uiteindelijk toch nog gesloopt.

De Hunze

Hunzevallei

Spoorweglandschappen

Pillarprenten

Zwart/wit pillarprenten

Chromolithoblik

Spoorwegletters

Walfridus varianten

Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag.