Nieuws

Tentoonstellingen, veranderingen op deze website en algemeen nieuws. 

08 oktober 2020

22ste Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling 2020 Museum Møhlmann

Poster MuMø 22ste ORT 2020

10 september 2020

HOUT MOET

 

Beste vriend/vriendin van Kunsthuis Secretarie,

Met genoegen nodigt het bestuur van Kunsthuis Secretarie u uit om binnenkort onze nieuwe tentoonstelling HOUT MOET te komen bekijken. U kunt daarbij desgewenst ook uw partner of een introducé meenemen.

Het corona-virus houdt ons sinds half maart in de greep en Kunsthuis Secretarie moest noodgedwongen de deuren tijdelijk sluiten. Het lijkt er nu op dat wij langzaam maar zeker uit het dal komen, maar wij weten ook dat wij nog niet van het virus af zijn. Vanuit dat besef wil het bestuur geleidelijk en voorzichtig toewerken naar openstelling voor publiek. Voorlopig is echter nog niet te zeggen wanneer dat kan op de manier zoals we dat gewend zijn.

 

Het bestuur heeft daarom besloten om vanaf zaterdag 12 september een “doorstart” te realiseren met een nieuwe tentoonstelling: HOUT MOET

 

Wij zullen vanaf dat moment werken met een beperkte openstelling. Beperkt in de tijdstippen waarop wij gasten zullen ontvangen en be- perkt omdat wij vooralsnog uitsluitend gasten zullen ontvangen op uitnodiging. En onze Vrienden zijn dan als vanzelfsprekend de eerste gasten die wij uitnodigen.

Nieuwe tentoonstelling: HOUT MOET
HṑLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit
22 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. Hoogdrukprenten: lino- en houtsneden van een aantal van hen zijn van 12 september tot en met 13 december te zien in Kunsthuis Secretarie.
Landschapspijn is in de tentoonstelling van HṑLT HOUT MOET een deelthema, waarin de kunstenaars hun persoonlijke visie hierop geven. Dit thema en de innovatieve manier waarop het eeuwenoude ambacht van hoogdrukkunst toegepast wordt, leverde een grote variatie op in het getoonde werk.

Er is geen officiële opening, maar wel op afspraak begeleiding door een van de exposanten: Anja Knoopers, Anne Brouwer, Antje Veldstra, Bert Heemstede, Eline Brontsema, Elise Madderom, Hélène Smit, Jan-Erik Wedholm, Marjolein Terwindt-Wetterauw, Rineke Hollemans, Rita Lentz, Sietske Bosma, Tim Blaauw, Tineke van den Berg of Willy van der Duyn.


HOUT MOET: Een titel met een driedubbele betekenis. Voor de uitleg daarvan hebben we meer ruimte in de Secretarie dan in deze uitnodi- ging. U bent van harte welkom!

 

Beperkte openstelling

De tijdstippen, dagdelen waarop wij op uitnodiging gasten zullen ontvangen zijn de vrijdagmiddag, de zaterdagmiddag en de zondag- middag, telkens van 13 tot 17 uur en te beginnen op zaterdag
12 september. Voor u, voor de vrienden, hebben wij daarvoor de volgende dagdelen gereserveerd:

 • -  zaterdagmiddag 12 september

 • -  vrijdagmiddag 18 september

 • -  zaterdagmiddag 19 september

 • -  zondagmiddag 20 september

 • -  vrijdagmiddag 25 september

 • -  zaterdagmiddag 26 september

 • -  zondagmiddag 27 september

 • -  vrijdagmiddag 2 oktober

 • -  zaterdagmiddag 3 oktober

 • -  zondagmiddag 4 oktober

 • -  vrijdagmiddag 9 oktober

 • -  zaterdagmiddag 10 oktober

 • -  zondagmiddag 11 oktober

  Wij zullen u dus graag op een nader te bepalen tijd binnen deze dag- delen ontvangen, waarbij u ruim een uur tijd heeft de tentoonstelling te bezoeken. Wij zullen een en ander zo organiseren dat u als gast wordt rondgeleid, zodat er ook een toelichting op het tentoongestel- de kan worden gegeven. Een aantal van de exposerende kunstenaars zal daar ook aan meewerken.

  U kunt uw belangstelling om te komen, laten blijken via ons mail- adres: info@kunsthuissecretarie.nl. Geeft u daarbij aan op welk dagdeel u zou willen komen en of u alleen komt of met twee perso- nen. Na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging om op een tijdstip binnen het door u aangegeven dagdeel te komen.

 • Uiteraard doen wij datgene wat nodig is om te bevorderen dat zowel gasten als medewerkers zich gedragen in overeenstemming met de corona-gedragsregels: de 1.5 m afstand, de handhygiëne etc.
  Zo gaan wij er ook van uit dat ook u die regels in acht neemt en thuisblijft als u of één van uw huisgenoten klachten heeft.

  Wij hopen u binnenkort in de Secretarie te mogen begroeten!

  Met vriendelijke groet, Bestuur Kunsthuis Secretarie

 

openingstijden

I.v.m. corona op afspraak via e-mail: info@kunsthuissecretarie.nl of telefonisch 0522-850644

Hoofdstraat 22 Meppel
postadres: Grote Akkerstraat 10 7941 BB Meppel


e-mail info@kunsthuissecretarie.nl

www.kunsthuissecretarie.nl

 

09 januari 2020

Koppermaandagprent 2020

 
OP MAANDAG 13 JANUARI IS DE KOPPERMAANDAGPRENT 2020 (FEESTELIJK) UITGEREIKT AAN DE VRIENDEN VAN FORMA AKTUA.
 
Lieve kunstvrienden en bekenden,
 
Met veel eer en genoegen heb ik de Koppermaandagprent 2020 voor Forma Aktua mogen maken.
Het is, niet verwonderlijk, een landschap in houtsnede geworden en nog wel in vogelvluchtperspectief.
Te zien is de laatste slinger van het Reitdiep, de Zoutkamperril, waar deze in het Lauwersmeer uitmondt. 
In stemmig avondlicht, alsof je in een luchtballon over het land zweeft maar dan zonder het lawaai van de branders.
Ik heb de prent in houtsnede gemaakt, deze is overgezet op zeef en in een oplage van 150 stuks gedrukt door Aldrik Salverda.
Ben je nog geen vriend van Forma Aktua? Dat kan ter plekke door €25 te betalen en dan kun je met de prent onder de arm het pand verlaten.
 
Tim Blaauw
 
 
Forma Aktua, Nieuwstad 10  9711 JP  Groningen